illusTrio

Programma

Het programma start met het Trio opus 11 van Ludwig van Beethoven, één van de bekendste en meest geliefde kamermuziekwerken voor de combinatie klarinet, cello en piano. Het is geschreven in 1797 en is ook wel bekend onder de bijnaam "Gassenhauer Trio". Beethoven wordt gevolgd door Marco Noia’s Spring Drops (2016), een ode aan de lente: zachte regendruppels, lentebloesems en vogelzang worden muzikaal uitgebeeld in dit verfrissende werk.

Het derde stuk dat uitgevoerd wordt is het Trio van Nino Rota (1911 – 1979). Rota was een wonderkind, op jonge leeftijd al beroemd als componist en dirigent en vooral bekend om zijn filmmuziek, waaronder soundtracks van The Godfather en La dolce vita.

Het programma wordt afgesloten met het Klarinet trio op. 40 van Carl Frühling (1868-1937). Een prachtig trio voor klarinet, cello en piano, vergelijkbaar met Brahms die voor dezelfde combinatie schreef. Frühling schreef aanvankelijk salonmuziek, maar schreef later serieuzere werken. Zo is dit werk groots en virtuoos in traditionele laatromantische stijl.

Tickets bestellen