Onbegrensd2

Op zaterdag 19 november presenteert festival Havikconcerten het satellietconcert Onbegrensd i.s.m. Mondriaanhuis en Amersfoort in C. Maar liefst negen composities beleven daarbij hun wereldpremière. Zeven duo’s van beeldend kunstenaars en componisten maakten nieuw werk bij de tentoonstelling Onbegrensd in Het Mondriaanhuis in Amersfoort, die plaats vindt ter ere van het 150e geboortejaar van Piet Mondriaan. De muziekstukken die hier uit voortkomen gaan live in wereldpremière tijdens een concert in de Kapel van het Eemklooster.

Samenwerking
Mondriaan was een van de oprichters van kunstenaarsbeweging De Stijl. Geïnspireerd door de interactie en uitwisseling binnen die groep, heeft het Mondriaanhuis kunstenaars van twee verschillende disciplines samengebracht. Het museum selecteerde zeven beeldend kunstenaars en zeven componisten en vroeg hen in duo's nieuw werk te ontwikkelen. De zeven duo's werden uitgenodigd om elkaar te ontmoeten, op elkaar te reageren, uit te wisselen en grenzen op te zoeken. Dit leidde tot zeven nieuwe kunstwerken.

Zeven wereldpremières
De zeven composities – in zeer uiteenlopende stijlen – zijn van de hand van de Amersfoortse componisten Hans Bakker, Anne-Maartje Lemereis, Noëmi Schermann, Henry Kelder, filmcomponist Daan van den Hurk, gamecomponist Nathan Bonkerk en media componist Devin de Vries. Zij werkten samen met de beeldend kunstenaars Ronald Nijhof, Amerentske Koopman, Jan Maaerten Voskuil, Art van Triest, Jitske Bakker, Karina Puffin en Fadenka van der Sloot. Voor deze wereldpremière worden de stukken uitgevoerd door de musici van het Keuris Ensemble: Egbert-Jan Louwerse (fluit), Maria Du Toit (klarinet), Lis Perry (viool), Matthias Naegele (cello) en Henry Kelder (piano). Bij het concert zullen ook de zeven kunstwerken bij de composities digitaal getoond worden.

Links
Promofilmpje tentoonstelling: https://www.youtube.com/watch?v=uxtVVFelonE

Datum: zaterdag 19 november 2022
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Kapel van O.L.V. ter Eemklooster, Daam Fockemalaan 22, Amersfoort

Tickets
Ticket is tevens geldig als entreebewijs voor de tentoonstelling in het Mondriaanhuis.

Tickets bestellen