14.00  winnaars Internationaal LiedDuo  Concours

Dit duo uit Parijs won in 2015 het concours

Axelle Fanyo, zang
Tokiko Hosoya, piano

 Axelle Fanyo Tokiko Hosoya

Axelle Fanyo & Tokiko Hosoya

 

15.00  Klará Würtz

Hongaars fenomeen speelt piano solo 

Klára Würtz werd geboren in Budapest/Hongarije en begon op haar vijfde met pianospelen. Op veertienjarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Ference Liszt Muziekakademie aldaar. Zij volgde lessen bij Zoltán Kocsis, Ferenc Rados en György Kurtág, en András Schiff .

Vanaf 1991 stond Klára onder contract bij Columbia Artists Management, New York en speelde meer dan 100 concerten in 38 verschillende staten van Amerika waaronder
op het Ravinia Festival in Chicago en Kennedy Centre in Washington D.C. maar ook in Canada en Europa, o.a. met het Tsjechisch Philharmonisch Orkest/Jiri Belohlavek.

Ook nam ze deel aan verschillende festivals o.a. het Pianofestival in het Zuid-Franse
La Roque d'Anthèron, in Amerika op het internationale Pianofestival in Williamstown, Massachusetts en in de zomer van 2002 werd zij uitgenodigd op het Newport Festival.

In  2003 debuteerde Klára Würtz in de Carnegie Hall in New York en de Boston Symphony Hall met het Boston Symphony Orchestra o.l.v. Bernard Haitink, met wie zij Mozart uitvoerde. In datzelfde jaar gaf zij concerten met het Boulder Symphony Orchestra o.l.v. Theodore Kuchar. Zij speelde Rachmaninoff’s 2-de Pianoconcert tijdens een toernee met de Philharmonia der Nationen o.l.v. Justus Frantz, o.a. in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw. In April 2003 gaf zij een succesvol solo-recital in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw.
In het Mozart-jaar 2006 werd zij uitgenodigd voor een Mozart recital tijdens de prestigieuze Salzburger Festspiele.

 

 

 Klara Wurtz

Klará Würtz

Website

 

16.00  Fuse!

"Virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal", schreef het Haarlems Dagblad over Fuse. In hun rol van huisband bij Podium Witteman en dankzij optredens bij De Wereld Draait Door en Radio 4 en 6 heeft Fuse zich afgelopen jaar flink in de kijker gespeeld. Maar de sterke livereputatie van het jonge zestal komt niet uit de lucht vallen. Met optredens door het hele land laat de groep zien een publiek te vinden van club en kerk tot festival en concertzaal. Zo was Fuse te zien op het Grachtenfestival, SAIL in de serie Tracks van het Concertgebouw, gaven ze shows op o.a. Festival Classique, Robeco Summernights, Wonderfeel en deelden ze podia met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, fagottist Bram van Sambeek en gingen in duet met Ienieminie en Mike Boddé.

 

 

 Fuse 2

Fuse!

Website