20.30 uur  Ensemble Rei

Eirini Stratigopoulou, altviool
Sarah Walder, cello
Aristotelis Potamianos, contrabas

Mauricio Kagel (delen uit) Aus dem Nachlass (1981-1986)
Angel Peña uit Un petit recueil
  - deel 2: Ballade pour Ariston
  - deel 3:Étude monotone pour Johnny (arr. A. Potamianos)
Philip Glass Koyaanisqatsi (deel 1 - arr. A. Potamianos)
Tjerk van der Ham Sarah’s Delight

 

Rei is een Grieks woord uit een gezegde van een oud-Grieks geleerde, Herakleitus. Hij was de eerste die doorzag dat in de kern der dingen beweging en geen vaste materie zit. Zijn uitspraak was: “ Ta panta rei”. Wat wil zeggen: alles stroomt. We leven in een wereld dat dit nu meer dan ooit waar maakt. Alles verandert voortdurend en steeds sneller. Zo ambieert dit ensemble zeer flexibel combinaties van strijkers in kamermuziek formaties te presenteren. Van duet tot nonet en van Barok tot Rock!
Een andere drijfveer van dit ensemble is om zo veel mogelijk nationaliteiten bij elkaar te brengen. Ons idee is dat muziek de mensen samen brengt, en als een universele taal tussen de verschillende talen en culturen, bruggen slaat. In een tijd van terugkerende polarisatie op allerlei fronten, vinden wij dat er een voorbeeld uit de kunst en de muziek moet komen, die ons, allemaal zo verschillend, tot verzoening brengt. Bij een mooi muziekstuk, hoort een mooi verhaal bij. Dat wordt door een van de meespelende musici verteld, voordat een stuk gespeeld wordt. Het kan met de componist te maken hebben, of een legendarische uitvoering of een ervaring van de musicus zelf.
Het blijft in ieder geval verassend inspirerend! Door de kleine setting en intieme sfeer is er geen afstand meer tussen de musici en het publiek. Ze ervaren het concert gezamenlijk als een unieke Reis.

IMG 0946

Ensemble Rei

Website

21.30 uur  Caravan met Julian Schneemann & Friends

Op reis door de werelden van klassiek, jazz en volksmuziek

Programma wordt ter plekke bekend gemaakt

Emmy Storms - viool
Jawa Manla - ud
Jeroen Batterink - percussie
Julian Schneemann - piano

Caravan verbindt werelden van Oost tot West en van klassiek tot jazz en volksmuziek. Syrische ud-virtuoze Jawa Manla, vioolfenomeen Emmy Storms, percussietovenaar Jeroen Batterink en pianist/componist Julian Schneemann; de jonge musici van Caravan gaan samen op reis, waarbij ze zich van grenzen niets aantrekken.

Verwacht een adembenemend programma, waarin onder meer Arabische en Ierse klanken te horen zijn en organisch versmolten worden met klassieke muziek en jazz.

En met al deze invloeden vertelt Caravan uiteindelijk één verhaal, als ware het een pleidooi voor de kracht van diversiteit.

Caravan5

Julian Schneemann & Friends

Website

Facebook

Youtube