13.00 - 16.30 uur  Regionale muzikale uitspattingen

 13.00 presentatie VioolLab, o.l.v. Miriam Veeger
 13:45 presentatie Scholen in de Kunst
 14:30 presentatie Utrechts Conservatorium
 15:45  Flehite Sinfonietta, o.l.v. Ali Groen
   
   
   
   

 

VioolLab

VioolLab
Website
Facebook

 Flehite Sinfonietta

Flehite Sinfonietta

Website

 

20.30 uur  Pieter van Loenen & Friends (deel 1)

Pieter van Loenen, viool 1
Emma Rhebergen, viool 2
Shih-Hsien Tsai, altviool
Rogier Tamminga, cello
Henry Kelder, piano

 Massenet  Méditation
 Tsjaikovski  Mélodie (uit Souvenir d'un lieu cher)
 Debussy  Clair de Lune
 Debussy  Strijkkwartet in g klein, op. 10 (1893)
   I. Animé et très décidé
     II. Assez vif et bien rhythmé
   III. Andantino, doucement expressif
     IV. Très modéré - En animant peu à peu - Très mouvementé et avec passion


“Buitengewoon energiek en diep muzikaal,” was het jurycommentaar van het Nederlandse Vioolconcours, waar Pieter van Loenen in 2016 de tweede prijs en de NTR Publieksprijs won. Sindsdien gaat het hard met deze jonge violist. Hij studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een 10 met onderscheiding en ontving hiervoor de Fock-medaille voor het beste eindexamen. Als solist en als kamermusicus geeft hij nu concerten in binnen- en buitenland, recent nog op tournees naar Amerika en China. In de zomer van 2018 zal hij drie weken lang in de schijnwerpers staan tijdens de Muziekzomer van het Nationaal Jeugdorkest, waar hij als Young Artist in Residence de vrijheid krijgt om naar eigen inzicht bijzondere concerten te programmeren. Ook is Pieter genomineerd voor de Dutch Classical Talent Award 2019. Dit betekent dat hij in seizoen 2018/2019 met een soloprogramma op tournee gaat langs alle grote zalen van Nederland.

Pieter begon op 6-jarige leeftijd met vioolspelen bij Koosje van Haeringen, waarna hij studeerde bij Vera Beths in Den Haag en bij de Noorse vioolvirtuoos Terje Moe Hansen in Oslo. Al op jonge leeftijd won Pieter prijzen op verschillende concoursen, waaronder de Iordens Viooldagen en het Davina van Wely Vioolconcours. In 2010 won Pieter de eerste prijs tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours.

Als solist trad Pieter onder meer op met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Domestica Rotterdam, het Nederlands Studentenorkest, het Jeugdorkest Nederland, het Zuid-Hollands Symfonieorkest en het Hodonínský Symfonický Orchestr uit Tsjechië. Tot de concerten die hij heeft uitgevoerd behoren onder meer de vioolconcerten van Beethoven, Paganini, Stravinsky en Berg.

Met pianist Tobias Borsboom vormt hij een veelgevraagd duo. Ook werkte hij samen met ensembles als Amsterdam Sinfonietta en Ludwig en met Het Nationale Ballet, waar hij de muzikale hoofdrol vertolkte in het eerste Virtual Reality-ballet ter wereld.

Pieter heeft een bijzondere interesse in hedendaagse muziek. Zo speelde hij in 2012 de Sequenza nr. 8 van Luciano Berio op een nationaal Berio-festival. Ook heeft hij verschillende keren de kans gehad om te werken met de befaamde pianist en dirigent Reinbert de Leeuw. In 2015 vertolkte Pieter de solopartij in de Nederlandse première van het dubbelconcert voor viool en piano van de Deense componist Hans Abrahamsen.

Pieters viool is gebouwd in 2011 door Marc de Sterke. Hij speelt met een stok van Eugène Sartory, die hij in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Pieter van Loenen Felix Quaedvlieg

Pieter van Loenen (foto Felix Quaedvlieg)
Website
Wikipedia
Facebook

21.30 uur  Pieter van Loenen & Friends (deel 2)

Pieter van Loenen, viool 1
Emma Rhebergen, viool 2
Martin Moriarty, altviool 1
Shih-Hsien Tsai, altviool 2
Rogier Tamminga, cello 1
Patrick Moriarty, cello

 Tsjaikovski   Méditation (uit Souvenir d'un lieu cher)
 Arnold Schönberg   Verklärte Nacht, op. 4 (1899), op een gedicht van Richard Dehmel

22.30 uur  Ilse Huizinga

Ilse Huizinga, zang

 Mancini   Moon River 
 Weill  My Ship
 Gershwin  Fascinating Rhythm
 Schubert  Im Abendrot
 Schubert  Ständchen
 Weill   Mac The Knife
 improvisatie  met publiek
 Bernstein  I Feel Pretty
 Bernstein  Tonight
 Gershwin  Summertime
 Gershwin  Nice Work If You Can Get It


Ilse Huizinga is met haar 8 albums een van Nederlands bekendste jazz zangeressen. Optredens en coaching brengen haar van New York tot Rome, van Londen naar Praag en van China naar Ierland.
Ilse studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en is 'een van de 500 beste jazz singers in the world's history' (Scott Yanow). Met haar online Jazzsingersacademy coacht ze wereldwijd.

“One of the strongest of the new generation of Dutch jazz singers. In the title song we get genuine coloratura, in This Can’t Be Love she manages to fit entire octaves into a single syllable – great that the poignant lyrics meanwhile never suffer.” – De Volkskrant

“A nightingale with a golden voice. She sings sensual jazz with a modern tinge” – Cosmopolitan

rv 3903 IlseHuizinga 2

Ilse Huizinga

Website