WTLR PH JuanFernandezGebauer copyPhoto: Juan Fernandez Gebauer

Volg de stroom van de rivier in een muzikale videoperformance

Wat hoor je als je luistert naar een rivier? Welke geschiedenis en verhalen zijn erin verborgen?
In de mulitmediale performance ‘Ways to listen to a river’ volgt de Argentijnse kunstenaar Nahuel Cano, samen met filmmaker Juan Fernández Gebauer en Ensemble Modelo62 het poëtische spoor van rivieren in Argentinië en Nederland. De voorstelling vindt plaats op zaterdag 15 juni 2024 om 20.00 uur in De Observant in Amersfoort. Het concert wordt georganiseerd door de stichting Havikconcerten.

Rivieren zijn bijzonder complexe en dynamische systemen. In oneindige interacties vormen ze het landschap en worden tegelijkertijd gevormd door het land waar ze doorheen stromen, maar ook door menselijke visies, angsten en behoeften. Rivieren zijn krachtige metaforen, spirituele krachten, waardevolle economische bronnen en getuigen en dragers van geschiedenis.
Nahuel Cano onderzocht de Vecht in Nederland en de Limay en Salado in Argentinië en maakte een performance waarin muziek, video en zang de verhalen vertellen. Verschillende thema’s komen voorbij, zoals menselijk ingrijpen in de natuur, kapitalisme, ecologie, en kolonialisme. Daarbij gaat het niet alleen over wat er feitelijk is gebeurd, maar ook om de gevoelens, de dromen en de mogelijkheden. De voorstelling wordt uitgevoerd door:

Nahuel Cano – Regisseur, componist, performer
Juan Fernández Gebauer – Live video
Ezequiel Menalled – Electronica, compositie advies
Jan Willem Troost – Cello
Klára Andrlová – Percussie
Enric Sans I Morera – Basklarinet

Over de maker
Nahuel Cano werd geboren in Neuquén, Argentinië. Momenteel woont en werkt hij in Nederland. Cano is acteur, theatermaker en geluidsexperimentator. In zijn werk onderzoekt hij de mogelijkheden van performance, muziek, film en theater. In 2020 studeerde hij af aan de DAS Theatermasteropleiding in Amsterdam.mAls acteur werkte hij zowel in film als theater met regisseurs als Lucrecia Martel, Lotte van Der Berg, Diederik Van Rooijen en Alejandro Tantanián.

Het hele jaar door Havikconcerten
Naast de jaarlijkse concerten in juni, heeft Festival Havikconcerten het programma uitgebreid met vier concerten door het seizoen heen op diverse karakteristieke locaties in Amersfoort. Het concert op 15 juni 2024 is het vierde in de reeks satellietconcerten.

 

Tickets bestellen